SannaCS

28.10.2013

Publicerad 2013-10-28 19:33:00 i Allmänt, Norge,

Yo. 
Min tur att skriva idag då Sanna inte har nå vettigt att nämna.
Medan man själv har vart på lite äventyr i Lilleström för att träffa en butikschef och hitta Teknikmagasinet, där man har intervju imorn. Men självklart var chefen för viktig och upptagen för att träffas så vi får ta det imorn.
Men TM hittade jag iaf. Känner att det kommer gå as bra imorn på intervjun. Så man kan ju hoppas jag är det dom söker!

Efter Lilleström bar det hemmåt då jag handlade kvällens krubb på vägen, ris och tornfisk.
Sen bar det direkt iväg till Waldemars där Sanna jobbar för att chilla och utnyttja deras Wi-Fi :3
Lite bilder på Sanna när hon springer fram å tebax tog jag å.
 
 
XOXO Patrik
 
 
 

27.10.2013

Publicerad 2013-10-27 14:45:49 i Allmänt, Norge,

Imorgon har jag varit i Oslo tre veckor(21dagar) och har bara en vecakas boende kvar.
Letar efter en lägenhet där jag, Patrik och Lina kan bo. Det ska vara en tvåa då vi kommer vara tre personer som ska bo där. 
 
Idag är det söndag och med den sista dagen i veckan kommer en massa trök som måste göras. Tvätta, städa och vi har fått byta rKommerum. Vi bode på 210 och vi fick flytta till 312 annledningen att vi fick flytta till ett annat rum var att elen gick hela tiden i vårat rum. 
Alla affärer är stängda på söndagar och jag har bara nudlar hemma... och det regnar så jag vill inte gå ut. Okej alla affärer är inte stängda men nästan och de som är öppna är dyrare än vanligt.
 
Har varit å betalat den där dumma räkningen från sjukhuset. 235nok för ett sjukhusbesök, onödigt. Men nu har jag gjort det och slipper tänka mer på det :)
 
Kommer få arbeta på Waldemars Mån-Fre från 12.00 - 17.00 och jag kommer vara helt själv! För första gången ska jag jobba som den ända servitören men det kommer gå GRAIT!! Det är fortfarande bara jag och Milad som har arbete och snart tar pengarna slut. Hoppas att de kommer få jobb snart så att de inte behöver åka hem! Ingen vill hem!
 
SannaCS

24.10.2013

Publicerad 2013-10-24 19:45:12 i Allmänt, Norge,

Dagen började med barnehagekurs på ISS och självklart kom jag försent men det gick bra ändå. Det var mer en genomgång än en kurs. Från 12.00-14.00 :) Milad arbetade idag och Lina kände sig inge bra så hon stanade hemma medans Ilja, Patrik och Johan var till NordJobb. 
Utsidan av Anker Hostel där vi bor.
Jag och Patrik var till IKEA efter att vi kommit hem från ISS och Nordjobb. Fy fan vad gött de var med köttbullar från IKEA! Riktig mat! Här är en bild från Järnbanetorget, Oslo centrum.
Jag. Johan, jag och Patrik var till Rimi och handlade mat (typ nudlar). Affärerna här har öppet till 24.00 men då har de stängt på söndagar.
Lina :) 
Johan och Ilja!
 
Imorgon så ska jag jobba från 12.00 - 17.00 :)
Alla bilder är från idag!
SannaCS

23.10.2013

Publicerad 2013-10-23 14:01:58 i Allmänt, Norge,

Tjallå :)
Hade första dagen på jobbet igår, det gick förvånadsvärt bra och ska jobba idag igen. Igår var det från 17.00 till 22.00.Och det var lite otäkt att gå från bussen till Anker. Och idag så ska jag jobba från 20.00 till 01.00 så det kommer ju bli läskigt att gå idag också... 
Hon som "lär åp mig" är jätte trevlig och de andra som jag träffat är inga undantag. Jorun har jobbat på Waldemars i 14 år så jag känner mig ganska så trygg med att hon lär åp mig :) Det kommer nog gå ganska så fort att komma in i arbetet men det är ändå lite läskigt. 
Jag kommer att ha uplärning idag, på fredag och lördag. Om allt går som det ska så kommer jag få första vakten på måndag :) 
 
Idag så har jag varit med Lina å sökt jobb. Hon har lämnat sitt CV till butiker och nu så ska hon ringa till en butik som hon tidigare lämnat det till. Försöker också få Patrik att ringa till Elköp där han sökt jobb... men vi får se hur det går. 
 
Vi hörs SannaCS

22.10.2013

Publicerad 2013-10-22 15:37:20 i Allmänt, Norge,

Första dagen på jobbet idag!
Ska vila och sedan åka då jag börjar kl 17.00. Hoppas att det kommer att gå bra. Kommer att ha uplärning nu i början då jag inte har någon erfarenhet som servitör.
Var och skrev kontrakt igår och det gick bra, pratade lite med några stamisar och med en tjej som skulle sluta arbeta där för att åka utomlands å jobba. Hon sa att de flästa som kommer är stamisar och att det är viktigt att ha bra relationer till dem.
Idag har jag varit till Skatte Öst för att få skattekort ocg D-nr. Det skulle dock ta två veckor för det att komma till mig så vi får hoppas att det inte blir nåe krångel på vägen (som det brukar bli när jag ska göra något)...
 
Patrik, Lina och Johan söker fortfarande jobb och jag håller tummarna för att de snart får något :) Milad har fått jobb som försäljare men  har ett annat på gång som personligtränare eller försäljare på ett gym. Ilja har haft några intervjuer men det är inget som är säkert än men där håller vi också tummarna :) 
Hoppas verkligen att alla får jobb så att ingen behövar åka hem på grund av att pengarna tar slut, vilket de har en tendens till att göra när allt är svindyrt! Mat kostar sjortan plus att man inte kan storhandla då vi är sex persorner på en pytteliten kyl utan frys.
 
Men vi är inte bittra... än. Vill ha ett eget ställe så fort som möjligt så jag kan slappna av och känna mig som hemma.
SannaCS

21.10.2013 (19.10.2013)

Publicerad 2013-10-21 09:38:28 i Norge,

Hur käns det att fylla 20? Frågan jag fick minst tio gånger i lördags. Mitt svar var att det kändes som dagen innan när jag bara var 19... varför skulle det kännas anorlunda?
Hur somhällst så hade jag en toppen födelsedag. Jag, Lina och Patrik var till Jensens Böfhus och åt för att sedan gå till nattklubben blå.
Jag fick papper att teckna på och pennor av Patrik och en rosa doldo av Lina ;)
Tack Lina å Patrik!
 
Idag så ska jag förmodligen prata med Navid om hur och när jag ska börja jobba. Har blivit erbjuden ett deltidsjobb som kan komma att bli heltid. Glad att ha jobb så jag kan vara kvar här i Norge, jag vill INTE hem. Inte än! 
Kommer att jobba med Moa (en kompis som flyttade hit två månader innan mig) så det känns ju ganska bra med tanke på att det här är mitt första "riktiga" jobb :) 
 
SannaCS

18.10.2013

Publicerad 2013-10-18 20:13:32 i Allmänt, Norge,

Intervju!
Har haft min första riktiga intervju idag :) Men jag ska ta dagen ifrån början så ni får vara nyfikna ett tag till.
Nordjobb är vad som hände 09.30 idag. Vi skulle ditt för att få rådgivning om våra personliga brev och snack lit om vad vi har haft för oss och hur det går med jobbsökandet. Kaffe och fika är standard när vi kommer till nordjobb och idag var inget undantag :) Klockan 11.20 var vi typ klar och det var då jag tog upp min mobil för att kolla vad klockan var, till min förvåning så hade ett norskt nr ringt. BjörnErik kollade upp vem som ringt och det var Moas arbetsledare. Så jag ringde upp honom och vips så hade jag bokat en intervju samma dag. Nice!
Buss 37 skulle gå ditt jag skulle men som de svenskar vi är tog vi 37an som gick i motsatt riktning. Alltid ska något gå snett! När vi änkligen kom till området så tog det yttligare 10min innan jag var framme på rätt plats... fan. Men med den tur jag har så var Navid förstående och trevlig. I morgon så får jag veta om jag får det eller ej. det skulle vara en fin födelsedags present i alla fall, att få jobbet :)
SannaCS
 

16.10.2013

Publicerad 2013-10-16 18:22:31 i Allmänt, Norge,

 Nordjobb
Harr harr. Time for da man to shine!
Idag har Sanna inte gjort något alls. Förutom att svängt förbi Nordjobb för att scanna in en lapp som behövs för att få jobba inom barnhage (dagis). Och fått hjälp med att betala en norsk faktura från sjukhus-besöket.
Eller ja. Sen lagade ju jag mäster kocken själv tacos idag som alla blev glad över.

Imorn ska vi satsa på att åka till Ikea här i Norge. Vad som ska göras där är ju ett mysterium. Fast det är fan bra roligt att leka där!
Fast först lär vi hitta det på karta och försöka hitta dit sen. Borde inte vara nå problem med mig med. Eftersom jag är bäst.
 
xoxo Patrik
xP
 
 

15.10.2013

Publicerad 2013-10-15 14:23:03 i Allmänt, Norge,

Bowlling är dyrt i Oslo!!

250nok
för fyra omgångar för EN person! Det slutade med att vi bara spelade tre... men kul hade vi :) Lina, jag, Erik och Patrik var i väg en sväng i går eftermiddag å spela. Patrik vann alla tre omgångerna vilket bara gjode så att hans ego växte lite till.
Tidigare under dagen så var vi ute och lämnade våra CVn, inte för att jag fick något lämnat. Men idag var det bara ta nya tag och idag så har jag lämnat ut några stycken och nu sitter jag här och skriver om min dag. Vet dock inte vad jag ska göra senare men förmodligen mer jobbsök :) 
 
SannaCS

13.10.2013

Publicerad 2013-10-13 18:13:00 i Allmänt, Norge,

Hej Hej! 
Under den här veckan och tidigare så har jag haft fult med blåmerken som bara "popar" up från ingenstans. Så idag var jag och Patrik till hälsocentralen. De konstaterde att jag skulle åka till Anker Sykehus (sjukhus) och kolla up varför. Har också haft ont i mina smallben när jag går, det känns som de ska gå av...
Läkaren som jag var till tyckte att jag ska byta ut den medicin jag äter, då en av biverkningarna var blödningar. Så imorgon ska jag ringa min läkare i Sandviken få se hur jag ska lösa det här.Bara glad att det var medicinen och inget annat :)
Sen har jag tvättat hela dagen... superkulit, NOT! Kom just hem från att ha ätit ganska så smaklös pizza med Patrik.  
 
Imorgon så ska vi på intervju hos ISS och jag hoppas att det kommer att gå bra. Sedan ska jag gå runt å lämna ut CVn så jag kan få ett arbete snarast.
SannaCS
 
 

10.10.2013

Publicerad 2013-10-10 17:14:00 i Allmänt, Norge,

Vi åkte åt fel håll, igen! Måste lära oss att åka lokaltrafik!
Idag så var det meningen att vi skulle ha intervjuer på ISS kontor men när vi kom dit så hade det tydligen blivit en miss så vi ska ditt på måndag istället... När vi skulle åka tillbaka till Oslo så tog vi fel tåg! Vi hamnade på flyggplatsen och vi fick betala 250nok var för att komma ut och åka tillbaka till Oslo. Vi ä BÄST!
 
Imorgon så ska vi till Nordjobb och ha genomgång eller nått, vi ska ditt i alla fall :)Jag ska skriva ut mitt CV typ 50 kopior så jag kan börja gå runt och söka jobb. Hoppas jag får jobb på the body shop eller någon liknande butik. Idag så fick Ilja en spelning som DJ på ett topp ställe, tack vare moi ;)
Ha de <3 SannaCS
llinajonsson.blogg.se
Vill ni se bilder av mig och mina buddy´s så gå in på Linas blogg :)

08.10.2013

Publicerad 2013-10-08 19:52:35 i Allmänt, Norge,

Norge.
Nu har jag varit här i en dag, typ. Vi har haft en ganska så intressant dag som började med att vi tog fel trikk då vi åkte åt fel håll. Vilket resulterade i att vi kom en timme försent till Nordjobb... börjar bra. Vi fick frukost och mat och fika där så vi kan vara utan mat i en vecka :) Super lycklig, MAT!
 
Idag så virade vi omkring på stan och jag fixade nytt mobil nummer plus ett 30 dagars resekort. Lina försökte hitta ett par byxor men det slutade med den biligaste mobilen som hon kunde hitta, 199kr. Nu så sitter vi här på Anker och är antisociala med varandra (alla med varsin dator).
 
SannaCS
 

06.10.2013

Publicerad 2013-10-08 19:37:25 i Allmänt, Norge,

Grattis Sara!
Idag så fyller min underbara älskade syster 16år <3 Älskar dig! Kommer sakna dig som fan nu när jag åker.
Jag vaknade med fjärilar i magen, så himla nervös över imorgon då det bär av till Norge(mina händer skakar som bara den nu när jag skriver det här). Vill att dagen ska vara över så jag kan slappna av... samtidigt har jag svårt att fatta att jag faktiskt ska flytta och till ett annat land!
 
Min tröst i det hela är att jag kommer åka med nyfunna vänner som är underbara och otroliga människor. Kommer att få det super bra nu när vi ska bo ihop i en månad :)
SannaCS
 

02.10.2013

Publicerad 2013-10-02 09:31:19 i Allmänt, Norge,

Hemma!
Kom hem igår från två dagar med kompisarna i Ullared. Kan inte säga annat än att vi haft det toppen :) Gjort av med alla mina pengar, nästan.
Kläder, kläder och mera kläder är vad jag har köpt och mer kläder lär det bli innan jag åker till Norge. Det är bara fem dagar kvar nu! Excited!

Det är mycket som kommer att hända under de här fem dagarna: på fredag är det begravning plus att jag och Sara ska gå och klippa av oss håret. Sen ska jag till mamma och säga hej då till henne :( På Söndag fyller Sara 16 år men vi ska fira både mig och Sara då jag inte är hemma när jag fyller.
Nää nu måste jag åka :) Ses!
SannaCS

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela